De Hypnotherapeut
Over hypnose

Over hypnose

De Hypnotherapie maakt gebruik van naar binnen gerichte aandacht, de hypnose. Veel van onze problemen zitten 'vast' in ons onbewuste. Via hypnotherapie krijg je gemakkelijker toegang tot je eigen onbewuste. Je komt dichter tot jezelf, waardoor je effectief aan jezelf en je klachten kunt werken.

Hypnotische trance is een andere bewustzijnstoestand dan die je hebt in je dagelijks leven, maar wel een hele natuurlijke. Het is te vergelijken met dagdromen of heel geconcentreerd een boek lezen of een film kijken. Bij hypnotische trance houd je controle over jezelf. Er gebeurt niets wat je niet wilt.

Angsten en fobieën

Van paniekaanval tot overmatig piekeren, angst belemmert elke dag vele mensen in hun functioneren.

Hypnotherapie helpt je om stap voor stap deze angsten, paniekaanvallen, obsessies of fobieën te controleren. In mijn praktijk maak ik gebruik van de meest recente inzichten die de cognitieve gedragstherapie te bieden heeft. Tijdens de sessies krijg je oefeningen en tips en leer je effectieve technieken om deze problemen te lijf te gaan.

Maak afspraak

Angsten en fobieen
Gewichtsverlies

Gewichtsverlies

Gewichtsverlies is vaak een complex onderwerp. Veel mensen realiseren zich vaak onvoldoende dat je voor een permanent gewichtverlies veranderen moet. Mentaal, emotioneel, van binnen en lichamelijk.

De hypnotherapie in mijn praktijk helpt je op een gezonde en verantwoorde wijze je gewicht permanent te verminderen. Door regelmatige sessies worden er handvatten en gereedschappen aangereikt die nieuwe gewoontes, gedragingen en positieve gevoelens aanleren om zo een gezonder, gelukkiger en tevreden leven te realiseren.

Maak afspraak

Roken

"Ik zou zo graag willen stoppen met roken, maar ik heb de wilskracht niet".

Met wilskracht alleen redden mensen het niet om te stoppen met roken. Deze mensen komen dan ook steeds vaker bij de hypnotherapie uit. Hypnose is vergeleken met alle andere methoden steedvast de meest succesvolle gebleken. Tijdens de Hypnosesessies maak ik gebruik van de meest geavanceerde, gepersonaliseerde hypnosemethode om u permanent van het roken af te helpen. Roken is een verslaving en op onbewust niveau een patroon geworden. Hardnekkig en weerbarstig, zonder rationele overwegingen. De psychische verslaving is dan ook veel groter dan de nicotineverslaving.

Tijdens de sessies, drie tot acht stuks, leert u definitief van het roken af te komen.

Maak afspraak

Roken
Gewichtsverlies

Hypnotherapie en stress

Hypnotherapie wordt zeer succesvol ingezet bij acute stresssituaties. Of, als je last hebt van spanning of stress in bepaalde situaties, met bepaalde mensen. Zit je veel in je hoofd en pieker je vaak tijdens bijzondere gebeurtenissen, bijvoorbeeld examens, of heb je last van faalangst of spreekangst? Hypnotherapie kan je daar goed mee helpen. Door middel van hypnose en ontspanningsoefeningen leer je in mijn praktijk de spanning en stress te lijf te gaan. Zodat gebrek aan energie of zelfvertrouwen groeit en je nieuwe situaties met kracht en vertrouwen tegemoet kan treden.

Maak afspraak

Pijnbeleving

Pijn heeft in ons leven een nuttige signaalfunctie: door een pijnsignaal af te geven worden wij ons bewust dat ons lichaam in gevaar is en proberen wij ons veilig te stellen. Omdat pijn in onze hersenen 'ervaren' wordt kan hypnotherapie helpen die pijnervaring niet of in mindere mate tot ons bewustzijn te laten doordringen. In het ziekenhuis in Gent worden iedere dag door verschillende artsen operaties verricht waarbij de pijnbeleving door middel van hypnose wordt uitgeschakeld. Hypnotherapie helpt echt uw pijnervaring te veranderen door hypnose en oefeningen.

Maak afspraak

Roken
Gewichtsverlies

Hypnotherapie

Kinderen en jongvolwassenen zijn een prachtig voorbeeld van hoe er succesvol gewerkt kan worden met hypnose. Wanneer kinderen zich ontwikkeld hebben tot een niveau dat zij de aandacht op één punt kunnen richten is hypnotherapie een geschikt middel om bij problemen te kunnen helpen. Kinderen hebben nog niet de remmingen die de volwassenen vaak al hebben ontwikkeld. Op jonge leeftijd kan hypnotherapie gebruikt worden om controle te krijgen over vervelende gewoontes zoals neuspeuteren, bedplassen, nagelbijten, maniertjes of tics. Ook is het mogelijk om met behulp van hypnose en gerichte oefeningen concentratieproblemen, ontstaan door ADHD, beter te hanteren en zo een meer ontspannen leven te leiden. Hypnotherapie wordt in de praktijk ook veel ingezet bij angsten, haartrekken en gering zelfvertrouwen.

Maak afspraak